Will is the event
to improve your
sports performance
19 & 20
OKTOBER 2019
Kortrijk
xpo
Stay in touch
Will is the event
to improve your
sports performance
27 & 28
october 2018
Kortrijk
xpo
Large 468Fe57808C3  Mg 8761

Marc werd geboren op 19 december 1973. Hij bracht zijn jeugd door met voetballen en buiten spelen; hij hield helemaal niet van school.

Op een dag zag hij een programma over National Geographic over de Ironman-triatlon van Hawaï. Dit was de sport waar Marc het beste in zou zijn.

  • MENTAL STRENGTH

Op zijn 27ste kon hij eindelijk deelnemen aan de mythische triatlon van Hawaii, het officiële wereldkampioenschap van de IRONMAN. Als de jongste deelnemer in de professionele atleten groep bereikte Marc de 6e plaats, en hij had hoger kunnen zijn als hij zich niet opzettelijk had teruggehouden in zijn beste onderdeel, het fietsen.

In 2002 was Marc op trainingskamp op Lanzarote om zich voor te bereiden op de IRONMAN 2002-competitie voor het wereldkampioenschap. Op de achtste dag viel hij zwaar tijdens een afdaling. De volgende drie dagen werd Marc opgenomen in drie verschillende landen en drie verschillende artsen gaven hem dezelfde diagnose, paraplegie; resulterend in verlamming vanaf de borst naar beneden. De meest veelbelovende professionele triatleet zou geen wereldkampioen IRONMAN worden, maar werd veroordeeld om de rest van zijn leven in een rolstoel door te brengen. Als voormalig paracommando, meubelmaker, vrijwillige brandweerman en professionele triatleet leek het leven geen doel meer te hebben. Die deprimerende gedachten duurden slechts één dag na de operatie omdat de neef van Marc hem kwam bezoeken. Hij sprong op zijn bed en knuffelde hem en zei: "Oom Marc, ik ben zo blij dat je terug bent". Op dat moment, en met die woorden besefte Marc dat hij geluk had dat hij nog leefde. In tegenstelling tot veel andere mensen had hij een tweede kans gekregen, een tweede kans die hij niet kon negeren.

Die avond na het bezoek keek Marc naar zijn bucket list die hij voor zijn ongeluk had gemaakt: de IRONMAN van Hawaï winnen, de Crocodile Trophy rijden en vader worden. Hij besloot om zijn bucket list te vervullen met hulp van zijn vrienden en familie. Marc begon harder te trainen dan ooit tevoren, evalueerde zijn vooruitgang elke dag opnieuw en richtte de "To Walk Again Foundation" op. Na de 3e, 3e en 2e plaatsen kwam Marc's grootste droom waar hij sinds zijn zestiende hard voor had gewerkt, uit. Marc slaagde erin, ondanks zijn volledige verlamming vanaf de borst, de 2006 Wereldkampioen IRONMAN te zijn.

Een jaar later ging Marc voor het tweede item op zijn bucket list, The Crocodile Trophy; een 870 mijl lange en zware mountainbike-wedstrijd in het binnenland van Australië. Marc begon als de eerste rolstoelatleet ooit in deze moeilijke competitie en reed 10 dagen later als de eerste en enige rolstoelatleet om de finish te halen.

In de tussentijd heeft Marc's 'To Walk Again Foundation' een reputatie opgebouwd als een toonaangevende en respectabele liefdadigheidsinstelling. De stichting biedt mensen sport en constante herbeoordeling om hen op korte termijn gezond te houden en hen voor te bereiden op de lange termijn als er ooit een medische oplossing voor paraplegie zou zijn.

Momenteel is Marc een van de meest gevraagde internationale motiverende sprekers ter wereld, teamleider van een professioneel cyclocross-team, de man achter To Walk Again, evenementenplanner, teammanager van een omniumteam, atleettrainer en CEO van 185 Coaching Center .

Marc Herremans komt samen met Shirin Van Anrooij op zaterdag 27 oktober naar WILL.